Over Medische Trainingstherapie


Deze therapievorm is een vorm van training en therapie in een kleine groep of individueel. Met behulp van specifieke oefeningen en oefenapparatuur werkt u op een verantwoorde manier aan uw houdings- en bewegingsapparaat. Medische-trainingstherapie past de principes uit de trainingsleer toe binnen de medisch aangewezen preventie-, therapie- en revalidatiemaatregelen.

Voor wie is dit geschikt?

Ondervindt u hinder tijdens uw dagelijkse activiteiten, werk of sport? Dan kan MTT u helpen. Voorbeelden van indicaties zijn klachten aan de:

  • nek
  • schouder
  • rug
  • heup
  • knie

De training is voor iedereen toepasbaar. Uw leeftijd, eventuele klachten of uw conditie vormen geen belemmering voor deelname.

Wanneer gaat u starten met de therapie?

U krijgt een individueel oefensessie. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. U werkt op verantwoorde wijze aan uw functieherstel en zult u uw dagelijkse activiteiten snel kunnen hervatten. De training bestaat uit functionele training; u traint bewegingspatronen, waardoor uw totale belastbaarheid verbetert.

In verband met blessurepreventie en juiste uitvoering van de oefeningen adviseren wij u goede trainingsschoenen (zonder zwarte zolen) en makkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Om hygiënische redenen verzoeken wij u altijd een handdoek mee te nemen naar de trainingsruimte en te trainen met niet buiten gedragen sportschoenen.

De opbouw zal zich richten op het werken met kleine weerstanden naar grotere weerstanden, het zeer specifiek gericht zijn op de te trainen spier of het te mobiliseren gewricht, en uiteindelijk het toewerken naar de functionaliteit van de spier of het gewricht in het dagelijks leven Het is een actieve therapie gericht op functieherstel van het bewegingsapparaat. De oefeningen richten zich op het mobiliseren, spierversterkend en het stabiliseren.

De medische trainingstherapie is een aanvulling en een onderdeel van de behandeling fysiotherapie. De behandeling bestaat voor het grootste deel uit een specifiek trainingsprogramma in de oefenruimten en volgt meestal op een fysiotherapeutische behandeling in een van de behandelkamers.